حافظ

حافظ

رباعی شمارهٔ ۲۲

۱

در سنبلش آویختم از روی نیاز

گفتم من سودازده را کار بساز

۲

گفتا که لبم بگیر و زلفم بگذار

در عیش خوش‌ آویز، نه در عمر دراز

تصاویر و صوت

دیوان حافظ به اهتمام محمد قزوینی و دکتر قاسم غنی، به خط حسن زرین خط، مرداد ۱۳۲۰ شمسی ، زوار، چاپ سینا، تهران » تصویر 510
دیوان حافظ به خط سلطانعلی مشهدی با تصاویر حاشیهٔ افزوده در دورهٔ گورکانی هند » تصویر 235
دیوان حافظ دانشگاه پرینستون نوشته شده به تاریخ جمادی الثانی ۹۲۶ هجری قمری » تصویر 268
دیوان حافظ نسخه‌برداری شده در رمضان ۸۵۵ ه.ق توسط سلیمان الفوشنجی » تصویر 280
دیوان لسان الغیب سنهٔ ۹۲۰ هجری قمری دارای مقدمهٔ منثور » تصویر 339
دیوان سلمان ساوجی در متن اصلی و دیوانهای حافظ، کمال خجندی و عصمت سمرقندی در حاشیه » تصویر 223
محسن لیله‌کوهی :
مریم فقیهی کیا :

نظرات

user_image
مهدی
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ - ۲۲:۳۹:۱۵
دست حافظ درد نکنه با این اشعار زیبایش. جدا اون وقتی که حاکمان به فکر قدرت طلبی و کشور گشایی بودند( زمان زندگی حافظ ) حضرت حافظ در پی مستی و سرخوشی و عشق وحالش بود .جوووونا یاد بگیرند.دمش گرم.
user_image
حدیث
۱۳۹۴/۰۳/۱۸ - ۰۷:۴۴:۲۳
آقا مهدی حافظ یه عارف بوده و شعراش همه عرفانین و معنی ظاهری ندارن..دوسه تا کتاب درموردش مطالعه کنین بد نیس.."مستی و سرخوشی" و اینا همه کنایه هاشه که البته قدرت فهمشو همه ندارن!!!!!!و اینطوری برداش میکننشایدم قصدشون سوء استفادس!هه..البته فک نکین با شما بودما..
user_image
کامیار
۱۳۹۶/۰۷/۰۹ - ۰۳:۳۵:۵۶
در جواب حدیث هدف از زندگی داشتن احساس رضایت و به عبارتی شاد بودن و شاد کردن همه میباشد و جناب حافظ هم از این امر جدا نمی باشد و با شعرهایش راههای رسیدن به این خوشی ها و لذایذ را نمایش میدهد
user_image
غزل
۱۳۹۷/۰۹/۲۰ - ۰۱:۲۸:۴۴
جالبترین چیز واسه یه هنرمند اینه که هر کس از دریچه دید خودش برداشت متفاوتی از کار هنریش داره و به نظر من حافظ هم از این قاعده مستثنی نیست. اجازه بدیم هر کس هر طور دوست داره از هنر حافظ لذت ببره! هر کس یه سبک و روشی واسه زندگی داره که بر مبنای برداشتها و باورهاشه تا زمانی که به من یا جامعه آسیب نزنه که اون هم جای بحث داره چرا باید بخوام نظرشو عوض کنم؟ جهان که دستگاه فتوکپی نیست، همه زیباییش هم در همین تفاوتهاشه.
user_image
هادی
۱۳۹۹/۱۲/۱۷ - ۱۰:۰۹:۱۳
خیام رباعی ای دارد بدین شکل: لب بر لب کوزه بردم از غایت آزتا زو طلبم واسطه عمر دراز لب بر لب من نهاد و کیگفت به رازعمری چو تو بوده ام دمی با من ساز این رباعی اگرچه منسوب به حافظ است اما اگر مشخصا به ایشان هم تعلق داشته باشد در زمره اشعاری ست که تحت تاصیر اندیشه خیامی ست . البته باید ذکر کنم که در مصرع اول رباعی حضرت خواجه واژه گیسو درست تر است . در گیسویش آویختم از روزی نیاز ..... ضمنا اصرار به آنکه هر واژه و تعبیر حافظ را بر حسب باور و عقاید ایدئولوژیک خودمان به آسمان و کائنات و خدا و فلان و بهمان وصل کنیم چندان درست نیست. حافظ شاعری اندیشمند و متفکر و بسیار زیرک است که واژگان و تعابیر خاص خودش را دارد.