خیام

خیام

رباعی شمارهٔ ۱۰۸

۱

ز آن می که حیات جاودانیست بخور

سرمایه لذت جوانی است بخور

۲

سوزنده چو آتش است لیکن غم را

سازنده چو آب زندگانی است بخور

تصاویر و صوت

نسخهٔ چاپی و مصور رباعیات خیام - تصحیح فروغی، تصاویر محمد تجویدی، خط جواد شریفی - امیرکبیر - ۱۳۵۴ » تصویر 57
داوود ملک زاده :
زهرا بهمنی :
نازنین بازیان :
علی قلندری :

نظرات

user_image
مهران
۱۳۹۷/۰۲/۰۲ - ۰۸:۲۴:۱۳
این شخصی که رباعی میخونه هم صدای خوبی نداره و هم رباعی رو درست نمیخونه و تلفظش غلط هستش، واقعا ارزش رباعی رو پایین آورده.
user_image
ضیا
۱۳۹۷/۱۰/۲۰ - ۱۶:۰۴:۳۱
تفسیر رباعی شماره 70 خیام ؛ - از زمانیکه مهبانگ قسمتی از جهان هستی را فراگرفت واین پدیده های کیهانی به این شکلی که می بینیم درامدند، وجان ما ازآن فضای یکتایی که دنیای حقیقی و اصلی ماهست ، بسوی کرات برای سازندگی مخاجرت کردند -در کره زمین بهتراز آن می که مانند لعل هست،تا کنون بشری بهتر ازآن را نیافته و تدیده است . -من در تعجب هستم آن می فروش (ساقی درونی)که آن می زا بعنوان پاداش به انسان شناخت رسیده میعروشد - درمقابل فروش آن می ، ساقی چه چیزی بهترازآن میتواند بدست بیاورد؟
user_image
شیخ
۱۳۹۹/۰۴/۳۱ - ۱۴:۲۴:۵۹
جناب حسین شنمیدانم وقتی قرآن کریم 1400 سال پیش از حقایق نجومی ای سخن میگفت که تازه امروز اندیشمندان غربی درحال کشف آنند امثال هاوکینگ کجا بودند؟ به راستی هاوکینگ چه نیازی دارد برود از آیت‌الله مرتضی رضوی دزدی علمی کند؟ مگر نمیگفتید دین خرافه است؟ و نیز نمیدانم کجای شعر خیام دین ستیزی بوده که شما این شعر را این‌گونه تفسیر میکنید! وقتی سواد ادبی ندارید و تنها اسطوره‌تان درد ادبیات فارسی، صادق هدایتِ افسرده و فحاشی است که در آخر خودکشی کرد، مجبور نیستید سخنی بگویید؛ اسطوره ندارید، اسطوره دزدی نکنید، همان خاموش بمانید بهتر است.
user_image
بهراد معظمی گودرزی
۱۴۰۰/۰۵/۱۹ - ۰۹:۲۰:۲۰
در این رباعی توصیه به خوردن شرابی شده که چهار ویژگی داره:1. به انسان زندگی جاودان می بخشه2. سرمایه ای است که از لذت جوانی به جای می مونه3. مثل آتش سوزندست 4. مثل آب حیات بخش، علاج غم هاستشراب انگوری ای سراغ ندارم و کسی هم سراغ نداره که این چهار ویژگی رو تواما باهم داشته باشه بنابراین، این رباعی عرفانیه (صرف نظر از اعتبار داشتن یا نداشتن انتسابش به خیام)
user_image
حامد غفوری
۱۴۰۲/۰۱/۱۷ - ۰۳:۲۹:۳۳
درست این رباعی به این شکل است:زان می که شراب جاودانی است بخورسرمایه ی عیش این جهانی است بخور سوزنده چو آتش است لیکن غم را برنده چو آب زندگانی است بخور
user_image
حبیب شاکر
۱۴۰۲/۰۱/۳۰ - ۰۹:۴۸:۴۹
باسلام وادب  زآن می که دگرگون بکند حالت خور  زیبا بکند روز و مه و سالت خور  شوید ز وجودت همه زشتی ها   شاهانه کندطالع و اقبالت خور  باتشکر ازهمه دوستان.
user_image
Fatemeh Hosseini
۱۴۰۳/۰۲/۲۰ - ۱۸:۳۷:۴۴
دوستان کسی هست این دو تا بیت رو خیلی هوب تفسیر کنه؟ عقل ناقص بنده عاجز هست